Bağlama Büyüsü

Sevdiğin insanı kolayca kendıne bağlayabilmek için büyü

Tüfek ya da tabanca mermisi alınır; kurşun, koyandan çıkarılır. Bağlanmak istenen kimsenin adı yedi kez unup sola, yedi kez daha okunup sağa üflendi’kten scnra, kurşun silahın namlusunun ağzına konur, üstten astırılır. Namlu, bir muşambaya sarıur. İç kere:
Ya Allah kıl muradımı mubah
Ver niyyetime salcth
Sensin eyle yen islah
Benim de muradım bu
Hu hu hu Allafr hu
Hu hu hu Allah hu
Allah hu Allah hu
denir, sağa, sola üflenir, bağlanacak erkeğin adı, bağ!arnarnn ‘süresi, etkisi söylenir, gene silaha üflenip saklanır.
Bağlamanın süre şudur: Ben falancavı şu süre boyunca bagiadım, öyle bağladım ki, cogsun, gelme saldırsın, ancak başarıya ulaşacağı, daha doğrusu ge-. linle birleşeceği sıra birden gücü kesilsin.
Bunlar yapıldıktan sonra bağlamayı yapan, başkı bir silahla havaya bir el ateş edebilir. Güvey durumunu anlar, ateşe karşılık verirse, bağ geçerli olmaz. Bunu önlemek için de bağı yapanın arkadaşları değişik yerlerden silah atarlar. Böylece kuşku ortadan kalkar kimin ne amaçla silah attığı anlaşılmaz.Onun üstünden üç kez geçince bağlanır. Bu namlu, güveyin evinin kapılarından birinin iği altına kanarak da bu büyü yapılabilir. Ancak biri görür ya da güvey büyüyü sezer, namluyu yerinden alırsa; büyü de, bağ da bozulur.
Kullanılmamış, namlusu paslanmış, sürgü takımı işlemez duruma gelmiş bir silah alınır. Gece, kimsecikler görmeden, güveyin evi çevresinde onunla yedi kez dolaşılır. Her dolaşmada «seni bağladım, Ya Settar, Ya Cebbar, sana sığındım» denir. Sonra silahın  namlusu yere doğru dikilir, toprağa sokulur. «Bu toprak kuruyup dökülünceye değin.., sen bağlısın» denir. Uç «Kulhuvallaih>’, bir <Elham» okunur, Silah su damlamayan, kuru bir yere saklanır. Düğün gecesi bir güveyin evine doğru, bir de büyü yapımında kıllanılan silahın saklanıldığı yere doğru tükürülür. Böylece, güvey bağlanır.
Kullanılmaz olmuş, eski, paslı bir tüfek ya da tabanca namlusu alınır. üç kere başın, yedi kere göbeğin alt yanı çevresinde döndürülür. Her döndürüşte «bağlısın» diye söylenir. Döndürme bitince <elin kara, yüzün kara, Allah’tan bul ey maskara» denir. Sonra «Ya Gaffar sana sığındım» diye üç kez dönillür. Bağlanmak istenen erkeğin adı, ne için bağlandığı, bağlanma süresi söylenip namlunun içine üflenir. Namlu, ‘bağlanan kimsenin geçeceği bir yere konur.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı
Hocaya Ulaş
Merhaba
Merhaba